sâmbătă , iulie 20 2024
Breaking News

Pompe de Caldura Brasov

Depanarea unei pompe de caldura Brasov

Cunoastem cu totii importanta unei pompe de caldura Brasov, si beneficiile pe care aceasta poate sa le ofere. Dar, trebuie sa scoatem in evidenta faptul ca un astfel de echipament poate intampina si anumite probleme de functionare, mai ales daca nu este intretinut in mod corespunzator.

In randurile de mai jos veti descoperi informatii utile si intresante despre cum pot fi remediate problemele aparute la functionarea acestora.

Pompe de caldura Brasov: Diagnosticarea si depanarea problemelor de baza

Aceste Pompe de Caldura Brasov functioneaza la fel ca un aparat de aer conditionat central, cu avantajul suplimentar de a furniza caldura pentru casa dumneavoastra in timpul sezonului de iarna. Unele dintre problemele comune acoperite in acest ghid de depanare a pompei de caldura includ:

  • Suflarea aerului rece in modul caldura.
  • Pompa de caldura functioneaza constant pe vreme moderata.
  • Unitatea exterioara este blocata.
  • Unitatea exterioara este inghetata.
  • Ventilatorul de pe dispozitivul de tratare a aerului din interior nu se activeaza.

Prima problema: Suflarea aerului rece in modul de caldura

Pompe de Caldura BrasovDaca sistemul dvs. de Pompe de Caldura Brasov sufla aer rece sau la temperatura camerei in timp ce termostatul este setat pentru modul de incalzire, exista cateva situatii comune pe care le puteti rezolva fara sa va uitati macar la pompa de caldura in sine.

1. Verificati termostatul

Verificati de doua ori daca sistemul nu a fost setat accidental pentru racire. Verificati de asemenea, setarile de control al ventilatorului. Daca va place sa porniti ventilatorul in mod continuu pentru circulatia si filtrarea aerului, este posibil sa simtiti temperatura camerei sau aer rece, deoarece sistemul nu se incalzeste activ. Resetarea sistemului la modul de incalzire si a ventilatorului in modul automat ar trebui sa rezolve aceste probleme. Daca verificarea termostatului nu rezolva problema si sistemul dvs. inca nu incalzeste si raceste corect, va trebui sa incepeti sa va uitati mai atent la unitatile interioare si exterioare.

Problema nr. 2: Pompa de caldura functioneaza constant pe vreme moderata

Deoarece aceste Pompe de Caldura Brasov se bazeaza pe energia de incalzire din aerul exterior, poate fi complet normal ca o unitate sa functioneze tot timpul la temperaturi extreme, deoarece incearca sa extraga suficienta caldura pentru casa dvs. Dar daca temperatura de afara este moderat de calda, iar unitatea inca se lupta sau functioneaza in mod constant, este timpul sa faceti o mica depanare a pompei de caldura.

1. Verificati termostatul

Incepeti prin a verifica setarile termostatului. Pompa de caldura este setata in modul de aer conditionat? Daca da, schimbarea setarii de caldura ar trebui sa rezolve problema.

2. Reglarea sistemului

Daca nu este o setare de termostat, pompa de caldura poate avea nevoie de o reglare. Intretinerea regulata a pompei de caldura de catre un tehnician HVAC profesionist, calificat poate oferi o functionare mai eficienta si un confort mai fiabil.

Un serviciu oferit de obicei in timpul intretinerii de rutina este curatarea serpentinei exterioare. Daca bobina este extrem de murdara, sistemul dumneavoastra poate avea probleme in a tine pasul cu cererea de incalzire.

3. Curatati/inlocuiti filtrul de aer

Un alt serviciu pe care il poate efectua tehnicianul dvs. HVAC este verificarea filtrului de aer situat in sau in apropierea unitatii de tratare a aerului interioara.

Un filtru de aer murdar sau infundat poate face ca sistemul sa functioneze mai mult si mai putin eficient. Trebuie curatat sau inlocuit. Acesta este un lucru pe care il puteti face cu usurinta si singur.

4. Probleme mai grave

Cu toate acestea, daca afara este usor frig, unitatea a fost intretinuta recent si functioneaza in mod constant, este posibil sa aveti o problema mai profunda, cum ar fi:

  • colac inghetat.
  • supapa de inversare defectuoasa.
  • incarcatura scazuta de agent frigorific.
  • problema compresorului.

Pentru fiecare dintre aceste situatii, cel mai bine este, in general, sa contactati un profesionist care lucreaza zilnic cu pompe de caldura Brasov, pentru diagnosticare si repararea pompei de caldura.

Verifica si

Cazare la Sinaia

Cazare la Sinaia

Ce putem face dupa ce ajungem la cazare la Sinaia? Turisti de toate varstele, atat …

Close