duminică , iulie 21 2024
Breaking News

Mobila Bucatarie Brasov

Ce avantaje si dezavantaje are mobila bucatarie Brasov din MDF?

In cazul in care doriti sa achizitionati mobila bucatarie Brasov, va puteti orienta spre mobilierul din MDF. n teorie, este un material care consta din resturi reciclate de la taierea lemnului masiv – fibre si rasina amestecate cu ceara.

Din punct de vedere al consistentei, MDF-ul este mai compact decat placajul. u cativa ani in urma, MDF-ul era mai putin durabil decat lemnul masiv, dar tehnologia si productia au avansat. Astfel, placile MDF de ultima generatie sunt la fel de durabile ca lemnul natural.

Diferitele clase de lemn prelucrat se bazeaza pe dimensiunea placii, consistenta acesteia, tipul de adeziv si, bineinteles, tipul de fibre utilizate. Mai multe detalii despre acest material si despre mobilierul din acest material, puteti descoperi in randurile de mai jos.

Ce avantaje are mobila bucatarie din MDF?

Daca pana acum nu v-am convins cu privire la MDF, vom discuta putin despre avantajele sale. Acest material, in ciuda faptului ca tehnic este fabricat din lemn, are o structura deosebita de acesta. Este mult mai greu de indoit sau de spart decat lemnul natural, iar din acest motiv, mobila din MDF este durabila si rezistenta.

Mobila Bucatarie BrasovDe asemenea, din punct de vedere financiar, este recomandat sa alegeti mobila de bucatarie din MDF. Aceasta este mai ieftina decat mobila bucatarie Brasov fin lemn masiv. In plus, mobilierul din MDF este mai usor de gasit in magazine decat cel din lemn masiv.

MDF-ul folosit pentru productia de mobilier este usor de taiat si de modelat. Astfel, este materialul preferat de producatori pentru fabricarea obiectelor de mobilier in serie.

Si nu in ultumul rand, mai spunem despre MDF si ca este un material mai usor de vopsit decat lemnul masiv. Deci, exista suficient de multe avantaje ale mobilierului din acest material, dar oarecare sunt dezavantajele sale?

Dezavantajele mobilierului din MDF

La fel cum mobila bucatarie Brasov MDF are avantaje, are si unele dezavantaje. Lemnul prelucrat este usor de deteriorat.

Una dintre principalele diferente dintre lemnul masiv si lemnul prelucrat este suprafata. Suprafata exterioara a MDF este practic aceeasi cu miezul sau, dar este supracomprimata, astfel incat sa poata servi ca un etansant.

Daca incercati sa o slefuiti, veti ajunge la miezul cerat cu fibre si, astfel, veti afecta integritatea generala a placii. Spre deosebire de lemnul masiv, unde un pic de slefuire poate ascunde loviturile si zgarieturile, deteriorarea MDF-ului este permanenta.

In plus…

MDF este mai greu. Multi presupun in mod fals ca lemnul masiv este mai greu, dar adevarul este ca MDF-ul cantareste mai mult.

Acesta este motivul principal pentru care amenajarea unei bucatarii cu mobila din MDF poate fi o sarcina destul de dificil de realizat uneori. De asemenea, este motivul pentru care multi designeri de mobilier vor lasa doar usile dulapurilor din MDF si vor proiecta restul din lemn masiv.

MDF-ul este vulnerabil la caldura extrema. Amintiti-va ca lemnul prelucrat este fabricat din ceara si/sau compusi asemanatori ai rasinii. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa lasati unitatile MDF in apropierea radiatoarelor, radiatoarelor, semineelor, cuptoarelor, sobelor, precum si afara intr-o vara fierbinte.

MDF nu poate suporta prea multa greutate. Acest material este utilizat pe scara larga pentru o gama larga de unitati, cum ar fi dulapuri, rafturi, dulapuri de bucatarie si etc. Daca puneti prea multa greutate pe placi MDF care nu sunt proiectate pentru a sustine astfel de unitati, s-ar putea pur si simplu sa cada. O solutie inteligenta ar fi sa combinati utilizarea atat a lemnului masiv, cat si a MDF-ului pentru un sprijin suplimentar.

Concluzie

Mobila bucatarie Brasov din MDF are atat avantaje cat si dezavantaje. Cele mai importante dintre ele au fost prezentate in randurile de mai sus. Cunoscandu-le, va poate fi mai usor sa decideti daca doriti sa achizitionati mobila din MDF, sau daca optati pentru lemn masiv.

Verifica si

Pompe de Caldura Brasov

Pompe de Caldura Brasov

Depanarea unei pompe de caldura Brasov Cunoastem cu totii importanta unei pompe de caldura Brasov, …

Close